top of page
  • RdB

Wereldstomadag, doktersdag, drukkedag!


Zaterdag 3 oktober is Wereld Stomadag.

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht geschonken aan stoma’s.

De Stomavereniging laat in de aanloop naar 3 oktober elke dag via social media van zich horen door het delen van ervaringen van mensen met een stoma.

Gewone mensen, zoals jij en ik.

Vandaag staat Rico-jay er ook bij:

"Rico-Jay (7) heeft sinds zijn 5e een ileostoma. Ondanks zijn stoma kan Rico-Jay bijna niet eten en is hij nog altijd heel ziek. ‘Ik hoop dat ik ooit weer van mijn zakje af kom en net zo kan leven als elk ander kind van mijn leeftijd".

Zie Rico-Jay's ingezonder stuk.

Vanmiddag moest Rico-Jay weer bij zijn trauma arts zijn, we waren voorbereid op het lange wachten en vermaakten ons om de boze mensen daar om, erger nog, Rico kreeg serieus de slappe lach, zo erg dat mij de tranen over de wangen biggelden.

Groot was ook de vreugde toen de arts Rico vertelde hoe blij hij was om hem lopend met zijn looprek te zien.

Die vreugde moest natuurlijk ook wel weer een kleine domper hebben;

qua wond moeten we rekening houden met een jaar voordat het volledig genezen is.

De revalidatie arts werd opnieuw aangeschreven vanwege het niets van zich laten horen en over 3 maand terug komen, gevolgd door een 'jaar-na-het-ongeluk-controle' volgend jaar juni.

Grappig dat we 1,5 uur (!!) later aan de beurt waren maar met 10 minuten weer buiten stonden, om er achter te komen dat we nog een half uur hadden om terug te rijden naar het dorp want Rico-Jay werd verwacht bij de fysiotherapeut.

Daar werd Rico op de loopband gezet, een beetje extra training kan immers geen kwaad maar dat hij er thuis steken van in de hartstreek kreeg en zijn goede enkel verzwikte was net te veel van het goede...

#fysiotherapie #wereldstomadag #traumaarts #revalidatiearts #sep2015

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page