top of page
  • RdB

10 dagen 'observeren'


Dag 10 en ik vraag me langzamerhand de zin van ons verblijf hier af. Natuurlijk snap ik dat zijn artsen hem graag op het hoogtepunt van zijn pijn en verstopping willen zien. Over de bijdrage aan welke wetenschap dan ook valt te twisten maar laten we wel wezen, Rico-Jay mankeerde na 2 weken vla helemaal niks, was vrolijk en had zo goed als geen pijn. Maar om nu de rest van je leven op vla verder te moeten zonder dat je weet wat de reden is, kan ook niet goed zijn.

Dus hadden de artsen bedacht dat Rico geobserveerd moest worden terwijl hij gewoon alles zou eten. Even kon ik dat wel toestaan om wellicht te bewerkstelligen dat er weer dusdanige pijn zou komen zodat ze op dat moment bijvoorbeeld een foto konden maken.

Pijn heeft Rico wel, maar het zakt steeds weer af en tegen de tijd dat de verpleging er is kan hij al niet meer aangeven welk 'gezichtje' op de kaart bij zijn pijn hoort. Waarbij ik van mening blijf dat pijn waar je aan gewend bent, je altijd lager in zal schatten dan wanneer deze pijn een ander zal betreffen die nooit pijn heeft.

Buiten dat de pijn er wel is, altijd in combi met het eten waar we al achter waren, zie ik Rico ook groeien, 2 KG in nog geen 2 weken!

Dús ziet Rico er, volgens de arts, 'goed' uit, loopt het stoma en is er geen aanleiding om iets te checken, bloed of zo....

Ik zie dan ook geen enkele toegevoegde waarde in deze observatie waarbij ik alles zelf bij houd, er niet genoeg pijn is om te handelen op welke manier dan ook, en Rico enkel in gewicht aan komt wat zeer onwenselijk is en ik feitelijk BEWUST mijn kind ziek moet maken...

Morgen komen de artsen bespreken hoe nu verder, ik denk dat ik het al weet: We gaan lekker naar huis met dien verstande dat wanneer het weer slecht gaat, we direct naar het AMC kunnen, al is het midden in de nacht...

Rico heeft gelukkig toch nog best een goede dag gehad met de fysiotherapeute, broer Ryan en papa, Emma tv en de sport en spel meisjes.

Tijdens de buikpijn voelt het alsof hij wordt opgeblazen en vaak alleen al bij het zien van eten komt het zuur hem omhoog volgens eigen zeggen. Nou, als dat alles ís, zeg ik; terug naar zijn dieet en afwachten tot het weer mis gaat...

#okt2015 #AMC

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page