• RdB

6 Jaar verder


Ik krijg een Facebook herinnering van 3 jaar geleden. Nu, 3 jaar verder zijn de problemen van Rico-Jay nog steeds aanwezig, zij het dan gedeeltelijk op een andere manier.

Zo maakten Rico-Jay en broer Ryan zich gisteren klaar om naar school te gaan en bij het aantrekken van de broek knapte de clip van het stoma zakje open op een wel heel vervelende plek.

Nu is geen enkele plek prettig om een hoop poep aan te treffen maar wetende dat de dag ervoor net het bed verschoond was, mama er alleen voor stond met maar 1 arm te kunnen gebruiken, maakte het dat de paniek even aanwezig was.

Rico-Jay naar de badkamer verwijzend, met de broek op de knieën en een zakje waar nog behoorlijk wat uit stroomde, deed ik een poging het dekbedovertrek zo snel mogelijk van het dekbed te scheiden maar het was al te laat. Met een beetje pech werd dit weer een stomerij bezoek waar ik hardop van baalde denkende aan de laatste nota voor datzelfde dekbed.

Na alles te hebben opgeruimd en Rico te hebben voorzien van een nieuw zakje en schone kleren kreeg ik het gelukkig voor elkaar het dekbed vlek-en stankvrij te krijgen zodat een stomerij bezoek uit kon blijven en kwam Rico mij verblijden met een kop koffie en het laatste restje uit zijn spaarpot.....de lieverd!

Natuurlijk gaat dat geld weer terug in zijn spaarpot óók als het wel een stomerij bezoek was geworden!

Na een boterham, een kus en een dikke knuffel kon zijn nare gevoel van dat moment weer worden vergeten en konden ze vrolijk bij opa in de auto stappen om naar school te gaan.

In totaal 6 jaar verder en de problemen zijn er niet makkelijker op geworden, met name voor Rico zelf. Onder het masker van die gekke clown schuilt een jongetje wat zich verantwoordelijk voelt voor de ongelukjes en extra werkzaamheden waar hij niets aan kan doen.

Dat Amerika maar snel in zicht mag komen!

#sep2016 #6jaarverder #lekkage

© 2019 Stichting Rico-Jay To America.

KVK 64307530  -  info@ricojay.fund  - 06 14 67 63 79