• RdB

KAK


Stiekem moet ik lachen, Lachen om de afgelopen week waarin Rico-Jay mij beet had door heel nuchter te melden dat hij een lekkage had terwijl hij rustig en stil op de bank zat en de tafels oefende op zijn laptop. “KAK” hoorde ik Rico roepen terwijl ik een cracker voor hem aan het klaar maken was en keek hem vragend aan. “Zakje geknapt” zei hij op een toon waarop ik wel móest denken dat hij een grapje maakte, wetend hoe hij ‘normaal’ reageert, geschrokken en direct opspringend zodat de hele kamer er onder zit…

Het bleek geen grapje toen ik dichterbij kwam, voor de zekerheid tóch keek, en hem zag zitten in een plas van poep welke zich langzaam uitbreidde over de roze, zachte fleecedeken waar hij lekker warm op zat.

We zijn er inmiddels op getraind en terwijl ik Rico-Jay prees om zijn rust en lachte om zijn nuchterheid bedacht ik dat we eerst een foto moesten maken voor het dagboek, en we vervolgens moesten bedenken hoe hij zo ‘schoon’ mogelijk naar de badkamer kon komen. Het werd voorzichtig opstaan terwijl ik de roze deken in elkaar knoedelde en in 1 lijn naar de badkamer, om vervolgens met t-shirt en ondergoed onder de douche te belanden. Trots dat we het haalden met enkel de bank als slachtoffer, maar ach, een sopje doet wonderen.

Het was de 2e lekkage deze week, een week van griep, tenminste, dat denken we, bijna iedereen is immers ziek. Een week lang koorts, weinig eten, veel slapen en bankhangen met af en toe een uurtje tussendoor van hyperactiviteit waarin je hoopt dat het aan houdt omdat dán die griep vast voorbij zal zijn. Maar het hield niet aan en zelfs vandaag heeft hij nog steeds 1,5 graad hoger dan normaal.

En dan is het enorm leuk om bij de levering van het boek van Ivana Gomes Durão een kaart voor Rico-Jay aan te treffen en een leuke foto van haar te mogen ontvangen.

Vandaag heb ik grote zus Renée-Denise ook weer naar haar eigen huisje in Enschede verhuisd tot grote blijdschap van Rico-Jay en broer Ryan. Ze kijken al weer uit naar een logeerpartij bij hun zus want dat is altijd feest. Maar eerst zorgen dat Rico van die akelige hoest af komt en zich beter voelt...

#kak #jan2017

© 2019 Stichting Rico-Jay To America.

KVK 64307530  -  info@ricojay.fund  - 06 14 67 63 79