• RdB

Alle tijd


Het antwoord dat ik volledig arbeidsongeschikt ben bevonden vanwege mijn eigen aandoeningen op de vraag van geïnteresseerden en nieuwsgierigen of ik nog 'werk', krijgt standaard de reactie "oooh, maar dan heb je mooi alle tijd voor je kinderen".

Vandaag werd ik er weer even aan herinnerd dat ik 'zoveel tijd heb';

In het telefoongesprek wat ik met een alleraardigst secretaresse van het Erasmus /Sophia ziekenhuis voerde, kreeg ik de mededeling dat de doorverwijzing voor broer Ryan (nog) niet in het systeem stond maar dat ik daar ook geen moeite meer voor hoefde te doen:

Het ziekenhuis in Rotterdam heeft namelijk vorige week besloten géén kinderen meer aan te nemen van de andere kant van het land in verband met de enorme wachttijden en de toestroom vanuit het hele land.

Ik meende toch stellig dat je in dit land naar elke arts kunt mits deze een contract met je zorgverzekering heeft maar kennelijk houden ziekenhuizen daar een andere mening op na.

Wél kreeg ik een andere goede arts genoemd in Assen waar we het dan maar gaan proberen.

Dus volgde er een telefoontje naar de secretaresse van de huisarts welke mij plechtig beloofde vandaag nog de verwijzing naar Assen te sturen.

Ook kreeg ik eindelijk officeel van de gemeente te horen dat we voor een juf aan bed voor Rico-Jay, toch echt niet bij de gemeente moeten zijn en dat het geld wat, goedgekeurd door de gemeente, nog bij de SVB staat daarvoor niet aangewend mag worden omdat dit een ander 'potje' betreft. (benieuwd wat er dan wél met dat geld gaat gebeuren)

Dus duik ik maar weer in de sites van Passend Onderwijs, samenwerkingsverbanden, wetten en de minister van onderwijs... En hoop ik tussentijds nogmaals een mail te kunnen sturen naar Boston met de vraag waar we rekening mee moeten houden met betrekking tot de volgende nota...

Het is inmiddels 22.00uur, maak mijn ronde langs de vredig slapende jongetjes en bedenk me dat ik inderdaad 'tijd genoeg' heb voor mijn kinderen.... om alles te regelen wat verkeerd gaat en/of niet gebeurd door de vele instanties in het belang van die kinderen.

Maar veel liever had ik gewoon een tekening met ze gemaakt...

#alletijd #jun2016 #arbeidsongeschikt

© 2019 Stichting Rico-Jay To America.

KVK 64307530  -  info@ricojay.fund  - 06 14 67 63 79