• RdB

Kind & Ziekenhuis


Vandaag was het een kwartiertje eerder uit school om op tijd in Rijnstate aan te komen voor de focusgroep.

Rico-Jay en broer Ryan hadden er zin in en hebben zich hier geheel vrijwillig voor opgegeven, nou ja, nadat ik ze de oproep voor las en ik van mening was dat ze nu hun kans hadden om hun mening te geven over hetgeen ze zelf hadden mee gemaakt en waar ze graag verandering in zouden willen zien.

Terwijl de jongens in de focusgroep ‘3 goede vragen’, gecoördineerd door Kind en Ziekenhuis hun mening gaven mochten wij op een andere plek vragen beantwoorden op papier.

"Samen beslissen in de zorg gaat nog lang niet altijd goed. In 2015 is daarom de campagne ‘3 goede vragen’ door de Patiëntenfederatie Nederland gestart. Deze ‘3 goede vragen’ zijn: Wat zijn mijn mogelijkheden? Wat betekent dat in mijn situatie? Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden? Kinderen en jongeren zijn geen kleine volwassenen. Jullie hebben een eigen mening. Je hebt ook het recht om samen met je ouders en arts te beslissen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat als je meebeslist dit een positief effect heeft op de behandeling. Wij willen nu onderzoeken of deze ‘3 goede vragen’ ook aansluiten bij kinderen en jongeren."

Omdat elk kind recht heeft op de beste medische zorg!

Met mooie complimenten over de openheid en duidelijkheid waarop Rico-Jay en Ryan op de vragen antwoord konden geven, een leuke smile-stressbal en een cadeaubon reden we allemaal tevreden naar huis. De jongens enorm enthousiast omdat het zo leuk was en er daadwerkelijk naar hun geluisterd werd en wij....... Supertrots dat ze bij hebben mogen dragen aan een mogelijke verbetering m.b.t.het kind en ziekenhuis.

#KindZiekenhuis #jan2017

© 2019 Stichting Rico-Jay To America.

KVK 64307530  -  info@ricojay.fund  - 06 14 67 63 79