• RdB

“Stel nou dat ze toch bestaan?”


En dan is het al weer zondagochtend 9 uur, komen papa en grote zus thuis van hun werk, heeft Ryan mama de hele nacht wakker gehouden en zit Rico-Jay rustig een filmpje te kijken. De week is al wéér voorbij!

Een week van veel buikpijn en hoofdpijn, uit het niets. Al hebben we wel het vermoeden dat de dikke darm hiervan de oorzaak is.

We hebben goede hoop, nu we weer bij de kinderarts in Nijmegen zijn geweest, dat het een en ander beter in de gaten wordt gehouden. Én we hebben weer een vertrouwde plek om naar toe te gaan bij calamiteiten.

Ondanks de buikpijn en hoofdpijn moest er natuurlijk wel even gezwommen worden want dat laat Rico zich niet gauw afpakken. En daarna was het tijd om naar Enschede te rijden om daar Sinterklaas te ontmoeten.

Heel even leek het er op dat Rico-Jay alleen met mama moest gaan. Broer Ryan had een slechte nacht gehad en voelde zich alles behalve lekker. Een paracetamol en de wetenschap dat het tevens de laatste x zou zijn én Rico zich ook niet zo lekker voelde na het zwemmen, zette Ryan er toe aan, om toch maar uit bed te komen.

Vanaf het balkon van het gemeentehuis zong Rico-Jay Sinterklaas toe, zo hard mogelijk in zijn handen klappend. Ondanks dat papa vorige week het échte verhaal van Sinterklaas en zijn Pieten heeft verteld, is Rico-Jay er toch niet helemaal zeker van, “stel nou dat ze toch wel bestaan?”.

Diep onder de indruk van het grote spektakel kwam daar toch weer die buikpijn opzetten en zagen we Rico’s gezicht vertrekken.

Na een kort onderonsje met papa-Piet en in bezit van een mooi cadeau van Sinterklaas werd er nog 1 mooie foto gemaakt met Sinterklaas en papa-Piet.. Als aandenken, aan een leuke kindertijd, aan een leuk kinderfeest.

Een kinderfeest wat hedendaags ook op een andere agenda staat, van racisme, beveiliging, overheid en groeperingen welke voor en tegen Zwarte Piet zijn…. Jammer, heel erg jammer…we hebben het immers nog steeds over een kinderfeest.

Ryan ‘geloofde’ al niet meer en Rico-Jay zal er ook aan moeten geloven dat óók Sinterklaas niet de énige “echte” Sinterklaas is. Dat Sinterklaas niet (meer) bestaat. Van de pieten wist hij altijd al dat er velen rond lopen, net zoals zijn papa, welke Sinterklaas jaarlijks bij staan, omdat er niet zoveel “échte” Pieten zijn.

Weer een levensfase voorbij en een stapje dichter bij de realiteit.

Hopende, dat de realiteit niet te veel zal tegenvallen…..

#stelnoudatzetochwelbestaan #nov2016

© 2019 Stichting Rico-Jay To America.

KVK 64307530  -  info@ricojay.fund  - 06 14 67 63 79