• RdB

Zorgelijke momenten


De vakantie is weer voorbij en morgen beginnen we weer met frisse moed op school. Rico-Jay en broer Ryan hebben er zin in, hun vriendjes weerzien en weer leren.

Deze vakantie hebben we voor het eerst het huiswerk achterwege gelaten,

de tijd was er niet naar met alle feestdagen én we hebben andere interessante, leerzame dingen gedaan, zoals onder andere een bezoek aan het openluchtmuseum in Ootmarsum.

Ondanks de kou en nog net geen bevroren tenen was het erg leuk en enorm leerzaam,

een echte aanrader! Dat we daarna in Restaurant De Stiftsschuur ons konden opwarmen en de inwendige mens ook tevreden konden stellen was daarmee een mooie afsluiter van die dag.

Jammer genoeg waren er ook veel avonden na een leuke dag, dat het minder ging en Rico-Jay kermend van de buikpijn en/of duizelig en wazig uit zijn bed kwam om ons te melden dat hij zich helemaal niet lekker voelde. Eén keer leek het er op, dat we geen andere uitweg zagen, een arts te moeten gaan bellen, tegen beter weten in. Het stoma liep al weer een paar uur niet, Rico-Jay was misselijk, duizelig, had vreselijke buikpijn, diepe donkere kringen onder de ogen en een buik als een ballon.

Bij het masseren van de buik, wat dan prettig aanvoelt voor Rico, hoorde je zijn buik klotsen, totdat er een ‘plop’ voelbaar en hoorbaar was en de steken in de buik iets afnamen. Na een half glas ORS en een kruik op de buik waarbij ik bleef masseren, viel hij gelukkig in slaap…. Zorgelijke momenten, elke keer weer.

Momenten die een buitenstaander niet snel ziet, laat staan dat men zich er een voorstelling van kan maken en dat maakt vaak onbegrepen.

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuw plekje in de klas, nieuwe uitdagingen

en we gaan ze allemaal met vertrouwen tegemoet!

#Zorgelijkemomenten #jan2017

© 2019 Stichting Rico-Jay To America.

KVK 64307530  -  info@ricojay.fund  - 06 14 67 63 79